Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är så häftigt att ha fixat det"

Mari Rutgersson och Christine Hägglund klarade sitt mål – att simma från Åre till Östersund. På onsdagseftermiddagen gick de i mål i Badhusparken.
– Det är så häftigt att ha fixat det, säger Christine Hägglund.

Efter sex dagars simning nådde Mari Rutgersson och Christine Hägglund sitt mål. Då hade de simmat från Åre Strand till Badhusparken. Det var full fart den sista biten i vattnet fram till väntande familjer och vänner.

– Det gick väldigt fort här. Det känns lite konstigt att vara så pigg sista dagen, säger Christine Hägglund.

Den drygt tio mil långa simturen avlöpte utan några större bekymmer.

– Andra dagen, när vi simmade förbi Järpen, var det lång simning och vi var lite osäkra på hur vi skulle känna. Den dagen var lång, men vi hittade ett system för att lösa det, säger Mari Rutgersson.

Annars hade de två simmarna räknat med allt inför sitt äventyr i vattnet – nästan.

– Det enda vi inte hade räknat med var att det skulle bli så fint väder. Vi hade gått igenom allt som kunde hända, utom det – men det löste sig, säger Christine Hägglund.

Duon har hela tiden haft support från vänner och familj, både på vattnet och på land. Hjälpredorna har hållit koll mycket.

– Vi har haft väldigt bra support. När man är i vattnet har man inte koll på tiden, så deras uppgift har varit att hålla koll på tiden och ta in oss på paus när det är dags, säger Christine Hägglund.

Det viktigaste under simturen har varit att se till att Mari Rutgersson och Christine Hägglund aldrig har varit tomma på energi. En dag fick deras support i båten mata dem med chokladbitar ute i vattnet.

På onsdagseftermiddagen kom de till slut fram till Badhusparken och möttes av en rejäl välkomstkommitté

– Vi har otroligt många historier att berätta. Vi har haft sex dagar där vi har mött otroligt många människor. Vi har simmat, pratat och ätit gott, säger Mari Rutgersson.

Något nytt stort äventyrsprojekt är inte inplanerat.

– Nu har vi precis klarat det här, så nu får vi lugna oss lite. Äventyret fortsätter i livet. I morgon ska jag åka hem och ha semester med familjen och hitta på äventyr med dem, säger Mari Rutgersson.