Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är rena maffiafasonerna"

Per Karlsson är småföretagare.

Häromveckan kontaktades han av ett företag som påstod sig arbeta för hitta.se:s företagsdel.

Trots att han bestämt sade nej till alla deras erbjudanden har han nu fått en räkning på 2 500 kronor.

– Det är rena maffiafasonerna som de sysslar med, säger han.

Per Karlsson från Kälarne blev uppringd av en telefonförsäljare i förra veckan som sade sig arbeta för ett företag som erbjuder andra företag en möjlighet att förbättra sin sökbarhet på internet. Mannen påstod sig jobba för den välkända söktjänsten hitta.se:s företagsdel – med namnet hittaforetag.se.

Någon koppling finns dock inte till det "riktiga” hitta.se.

– Efter att ha presenterat sig påstod försäljaren att jag hade ett tillgodohavande på 1 000 kronor hos deras företag, men även en skuld på 2 995 kronor och frågade hur jag ville göra, berättar Per Karlsson.

– Jag sa direkt att jag varken hade något avtal eller skuld till dem och därför inte ville ha något med dem att göra.

Försäljaren insisterade dock och Per bad därför honom skicka en kopia på den påstådda beställning han tidigare skulle ha gjort tillsammans med en uppsägningsblankett.

– Då hävdade han att han först var tvungen att spela in samtalet. Sedan rabblade han på i snabbt tempo på grov skånsk dialekt som var väldigt svår att uppfatta.

– Några dagar senare får jag ett brev som inte alls är en uppsägning, utan istället en förlängning av avtalet.

Per blev förbannad och ringde upp företaget som hävdade att han gjort en ny beställning under det tidigare samtalet.

I förrgår damp så en räkning på 2 500 kronor ner i hans brevlåda – som skulle betalas inom tre dagar.

– Jag har varit inne på nätet och läst om hittaföretag.se och deras affärsidé är att lura folk. Det verkar finnas många personer som drabbats på samma sätt som jag. Det märkligaste är att Svensk Handel haft företaget uppe på sin svarta lista, men sedan plockat bort dem därifrån.

– Jag vill inte betala något som jag inte har beställt så jag kommer att driva det här så långt som det bara är möjligt, säger Per som vände sig till polisen så fort räkningen kom.

Nu vill han varna andra för att ha med företaget att göra.

– Det är rena maffiafasonerna som de håller på med.