Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är ostridigt att Bengt Lindströms arbetsförmåga är nedsatt"

Försäkringskassan har inte visat på någon möjlig väg till rehabilitering för Bengt Lindström, anser förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten i Härnösand anser att det är ostridigt att Bengt Lindströms arbetsoförmåga är nedsatt på grund av sjukdom. Han har varit sjukskriven sedan 2003 och flera läkare har bedömt att hans arbetsförmåga är stadigvarande nedsatt.

Av utredningen framgår att Bengt Lindström har gjort upprepade försök med arbetsträning. Alla försök har fått avbrytas på grund av att Bengt Lindströms hälsotillstånd försämrats.

En högst märklig situation, sägs det i utredningen. Bengt Lindströms arbetsförmåga har under snart åtta år varit helt nedsatt. Försäkringskassan förkastar den diagnos som flera läkare fastställt, och menar sedan att eftersom ingen diagnos säkerställts så har man heller inte kunnat genomföra adekvata rehabiliteringsåtgärder.

Förvaltningsrätten finner att Försäkringskassan inte har visat någon möjlig väg till rehabilitering för Bengt Lindström och bedömer att det är osannolikt att han återfår någon arbetsförmåga. De förklarar därför att han har rätt till hel sjukersättning från och med december 2010.