Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är lite kluvet just här i Hackås"

Flera jobb försvinner från Hackås när Opus capita flyttar till Östersund. Beskedet togs emot med blandade känslor i Hackås.

– Det är ett tråkigt besked, säger Fredrik Nilsson.

På måndagen kom beskedet att företaget Opus capita flyttar verksamheten från Hackås och Strömsund. Fredrik Nilsson, som är fackklubbsordförande för Unionen på företaget i Hackås, har känt till planerna ett tag.

– Jag har suttit med i förhandlingar en månad och har inte kunnat säga något till personalen och medlemmarna. På sätt och vis var det lite skönt när beskedet kom, då kunde man börja prata öppet om det med alla, säger han.

Beskedet om flytten togs emot med lite olika reaktioner på kontoret i Hackås.

– Det är lite kluvet just här i Hackås. Det är ganska många som pendlar från Östersund. Många kanske inte ser det här som någon stor grej. Däremot har vi vissa som kommer nerifrån Åsarna, det blir dubbelt så lång pendling för dem, säger Fredrik Nilsson.

Själv bor han i Hallen och påverkas inte nämnvärt av flytten.

– För min del kvittar det. Det blir lika lång restid vart jag än åker. Jag är väl en av dem som inte berörs så mycket av det.

Även om de anställda erbjuds att flytta med till Östersund tycker Fredrik Nilsson ändå att det är ett tråkigt besked.

– Det är trist, inte minst för bygden i stort.

Karin Paulsson (S), kommunalråd i Bergs kommun, tycker också att det är ett tråkig att företaget flyttar.

– Det är klart att det är tråkigt för kommunen att man flyttar från Hackås. Samtidigt känns det bra att de stannar inom länet. Vi ska ta tag i det här och försöka hitta andra lösningar och hjälpa personalen som eventuellt blir utan jobb. Men vad jag förstår skulle de få följa med.

Några planer för vad som ska hända med lokalerna i Hackås har Bergs kommun ännu inte.