Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är klart att det känns vemodigt"

I juli blir Johan Olsson pappa igen.
Innan dess ska familjen ha lämnat Östersund för att flytta till Sundsvall.
– Det är klart att det känns vemodigt. Jag har ju bott här i 24 år, säger Johan Olsson.

Det var en, minst sagt, strulig säsong för skidstjärnan Johan Olsson. Säsongen var kantad av sjukdomar och skador.

Men ändå lämnade han OS i Sotji med två medaljer och ändrade utgångsplanen som var att lägga av efter säsongen. För ett par veckor sedan gjorde han klart att det blir en säsong till.

– De sista två säsongerna har ju inte riktigt sett ut som jag hade hoppats på. Jag kände att jag vill ge mig själv chansen en säsong till. Jag vill försöka hitta vägarna att bli ännu bättre även om jag vet att vägarna blir smalare, säger Olsson och skrattar.

Det har dock varit en besvärlig nystart för Olsson som ännu inte har kunnat sätta i gång och tränat.

– För kanske 10 år sedan kraschade jag med en cykel och slog ut framtänderna så jag har haft porslinständer sedan dess. Men nu har jag fått en infektion i en rot och har fått en stor varböld. Jag har träningsförbud på grund av infektionen, berättar en läspande Johan Olsson.

Just nu letar Johan och frun Anna efter ett hus i Sundsvall och målsättningen är att flytta innan juli då familjens andra barn kommer.

– Ja, det är väl inget som är riktigt klart. Vi letar efter ett hus i stan så man har nära till att träna. Vi hoppas att det ska lösa sig inom de närmaste veckorna.

Hur känns det att flytta till Sundsvall?

– Varken jag eller Anna har bott där tidigare, men på något sätt känns det ändå för mig som att flytta hem. Jag har ju hela min familj i Sundsvall och Anna har sin syster där.

Och känslan att lämna Östersund?

– Jag flyttade till Östersund för 24 år sedan så jag känner mig verkligen som en östersundare. Det är ju vemodigt att flytta. Så är det förstås.

Byter du klubb?

– Ingenting är klart med Åsarna inför säsongen, men det mesta talar för att jag fortsätter där. Det är väl 99 procents chans.

Nu hoppas han snart dra i gång träningen och allt fokus ligger på VM i Falun. Men inte på mästerskapet som helhet utan på en enda distans.

– Ja, jag fokuserar på femmilen. Jag har aldrig fokuserat på en enda distans tidigare som jag gör mot femmilen i Falun, säger Olsson.

Nu är det garanterat den sista säsongen, eller?

– Just nu är jag mest nervös över hur sommarträningen ska gå. Om det är sista säsongen får jag svara på den här tiden nästa år. Men vi får ju en till liten knatte i sommar så det ska också tas in i beslutet. Jag kommer säkert att fortsätta åka skidor, men kanske inte på samma nivå.