Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är en prioritering av kulturfrågorna"

Kulturen i Östersunds kommun ska lyftas. Nu bildas en separat förvaltning för kultur- och fritidsfrågorna. En av de första uppgifterna blir att utreda ett kulturhus.

– Det här innebär att nämnden får helt nya möjligheter att arbeta, kanske då främst för kulturen, säger Karin Thomasson, (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I nuläget sorterar frågorna kring kultur och fritid under ett kansli som ligger i kommunledningsförvaltningen. Nu ombildas detta kansli till en mer självständig förvaltning.

– Vi har fått ett tydligt politiskt uppdrag att bilda en specifik förvaltning för kultur och fritid, säger kommunchefen Bengt Marsh. Den förvaltningen får en starkare betoning på självständighet än nuvarande kansli.

Chef för den nya förvaltningen blir nuvarande kanslichef, Johan Palm.

– Jag ser framför mig att det blir ett arbete med fokus på att organisera den nya förvaltningsverksamheten, säger Johan Palm. Sen ska vi skapa så mycket som möjligt för våra medborgare utifrån de prioriteringar som ges till oss politiskt, säger Johan Palm.

Är det här en ökad prioritering av kulturen i Östersunds kommun?

– Ja, det är det, säger Karin Thomasson.