Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är en dröm som går i uppfyllelse"

Myrvikens gamla idrottshall ska få en rejäl ansiktslyftning. För en vecka sedan startade bygget av Mötesplats Oviken.

– Äntligen, säger Anna-Carin Persson, idrottslärare på Myrvikens skola.

Annons

Idrottshallen i Myrviken byggdes på 1960-talet och har länge varit i stort behov av renovering. För ett antal år sedan föddes idén till miljonprojektet Mötesplats Oviken. Den 17 mars startade bygget av multihallen. Byggstarten var välkommen hos Myrvikens skola, som ligger alldeles bredvid den nya mötesplatsen.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Vi har väntat på det här i flera år och nu är det äntligen på gång, säger Anna-Carin Persson.

Hon ser att Mötesplats Oviken, som beräknas öppna under början av 2015, kommer ge många fördelar för skolan – och för hela Oviksbygden.

– Ser man till skolan får vi bättre lokaler. Vår gamla gymnastiksal är sedan 60-talet. Vi får bättre lokaler och kan bedriva mer aktiviteter. På fritiden blir det många fler aktiviteter för bygden, bowling, ett fik ett spa. Föreningslivet kan börja med nya idrotter som vi inte har haft möjligheter till tidigare.

Under tiden bygget pågår har skolan fått tänka om när det gäller idrottsundervisningen. Det har än så länge inte varit några problem enligt Anna-Carin Persson. Under vintern har det blivit mycket skidåkning och skridskoåkning, varvat med teoretiska idrottslektioner.

– Det har vi hunnit med innan de körde i gång med bygget. Vi har fina tillgångar med både skidspår och isbana i närheten. Så har vi varvat fysisk aktivitet med teori – hjärt- och lungräddning, idrottsskador, livsstil.

Under våren och sommaren är skolan hänvisad till att ha idrottsundervisningen utomhus.

– Det är inga problem, säger Anna-Carin Persson.

Tanken är att bygget av Mötesplats Oviken ska gå fort och att skolan och byborna ska få tillgång till sin nya allaktivitetshall i början av 2015.

– Vi hoppas att bygget står klart till nyår, säger Anna-Carin Persson.

Även bland eleverna på skolan är den nya mötesplatsen efterlängtad.

– Det känns bra. Det är länge kvar innan den blir klar, men jag tror att det blir bra, säger Filiph Ivarsson, elev i årskurs nio.

Eleverna i årskurs nio kommer inte kunna använda hallen på skoltid eftersom de börjar gymnasiet till hösten, men de tror ändå att de kommer utnyttja mötesplatsen.

– Man kommer anvädna den på helger och lov, säger Andrea Månström, även hon elev i nian.