Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är eleverna som får lida för det"

Härjedalens gymnasium och Södra skolan har drabbats av skadegörelse under helgen. Flera byggnader har klottrats ned och utomhusbelysning slagits sönder.

– Det är inte första gången, säger Alexander Havay, fritidsledare.

Alexander Havay och flera andra i personalen tycker att skadegörelsen har eskalerat på skolgården. För bara två veckor sedan blev flera väggar, fönster och dörrar nedklottrade och nu har det skett igen.

Tre fasader har sprayats med färg. Det är fordonsbyggnaden, bild och musik och matsalen som drabbats den här gången. Ett flertal utomhuslampor har slagits sönder och klottrats ned. Även skräpkorgar har eldats upp utomhus.

– Vi vet inte vilka de är och varför de gör så här, säger Alexander Havay.

Han berättar att han jobbar som allt i allo på skolområdet och har mycket kontakt med eleverna. Han har pratat med ungdomarna om skadegörelse och klotter tidigare.

– De är väldigt tysta om det.

Men det är eleverna som får lida för det, menar Alexander Havay. För skadegörelsen kostar och pengarna måste tas från ett annat område inom skolans budget.

För vaktmästarna Lars Erik Fjätström och Lars Säfström innebär den upprepade skadegörelsen onödigt och tråkigt arbete. Lars Erik ägnade en timme åt att måla över klotter i går. Men tiden räckte inte för att återställa fasaderna.

– Det innebär minst ett par timmars arbete att måla, säger Lars Säfström.

Skadegörelsen är polisanmäld.