Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är Årets by – för engagemang och trivsel

Det finns bara en by som har fått utmärkelsen Årets by två gånger. Och det är...

1996 fick de utmärkelsen. Nu har de gjort det igen. Tullingsås strax söder om Strömsund har utsetts till Årets by för andra gången och blir därmed den första byn i kommunen som fått priset två gånger.

Det är Suab, Strömsunds utvecklingsbolag, som administrerar och granskar kandidatbyarna och även fäller avgörandet. I år stod det mellan Tullingsås, Stora Blåsjön och Västertåsjö.

Här är jurygruppens motivering till priset:

"Med imponerande uthållighet har byborna i Tullingsås under flera decennier visat företagsamhet, engagemang och arbetat för ökad trivsel. Här skapas många aktiviteter året om, till exempel sommarcafé, kruskalas, kamsfest, bakluckeloppis och musikarrangemang. Vidare har mångårig forskning kring byns historia resulterat i en bok som blev färdig lagom till hemvändarveckan. Till historien hör även att byn tog över ålderdomshemmet och drev vandrarhem där under många år.  

Tullingsås är unik i sitt sätt att sammanföra många i byn till olika aktiviteter. Genom att hjälpas åt har många genom åren varit engagerade i byns utveckling och för att skapa trivsel. Tullingsås speglar en levande landsbygd på många sätt och är därför väl förtjänta av utmärkelsen årets by".

Priset delas ut i samband med kommunstyrelsens sammanträde den 17 juni.