Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Destruct: "Det kanske är de andra som ligger högt"

Företaget som vann upphandlingen av rivningen av Z-hallen slår tillbaka.
– Även om vi ligger mycket billigare än de andra så kan det ju vara så att det är de som ligger högt i pris, säger Caroline Sandholm, som driver Destruct tillsammans med sin sambo Carl Haglund.

Caroline Sandholm och Carl Haglund driver det Järvsöbaserade rivningsföretaget Destruct AB som vann upphandlingen av rivningen av Z-hallen med ett bud på 875 000 kronor.

Hur räknar ni hem det här?

– Alla räknar på olika sätt. Många kan undra hur vi kan vara så mycket billigare. Och det är klart. Om man slänger allt i deponi och tar in en underleverantör för att utföra det så blir det en dyrare kostnad. Man får vara lite om sig och kring sig helt enkelt.

Tanken är att sälja så mycket som möjligt av det rivna materialet förklarar Caroline Sandholm.

– Folk har redan hört av sig om olika saker som de vill köpa. Sedan har vi ett stort kontaktnät sedan tidigare.

De flesta andra firmor har bud på mellan 2 och 4 miljoner. Hur kan ni vara så billiga?

– Eftersom att vi räknar efter de förutsättningar vi har. I dag är det lite priskrig om jobben. Man kan inte ha så stora marginaler. Då får man inga jobb.

Ert tidigare företag gick i konkurs. Hur ska Östersunds skattebetalare veta att ni kan slutföra det här uppdraget?

– Du måste lämna säkerhet när du får ett uppdrag. Sedan får man aldrig något förskott på jobbet utan betalt för det som gjorts i efterhand.