Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Destinationsbolaget byter namn

Åreföretagarna byter namn till Åre Destination AB och ska hitta en miljard kronor till utveckling. Det var budskapet när bolaget hade stämma på onsdagskvällen.

Det nya namnet, som vd Lars-Börje Eriksson föredrar att uttala på engelska men också kan sägas på svenska, ska underlätta när Åre fortsätter att blicka utåt och alla medlemsföretagen sätter gästen i främsta rummet.

Miljarden behövs för att genomföra vision 2020 och bolagets gedigna, och ständigt växande, lista över utvecklingsbehov. Listan innehåller allt från fler leder för cykel och vandring och liftsammanbindning Duved-Åre till uppvärmd fotbollsplan och kulturarena. Och enligt vd Lars-Börje Eriksson och omvalde styrelseordförande Lars Lindqvist är det inte alls omöjligt. Slår man ut summan på tio år är det inte ens särskilt mycket pengar, menar de.

I dag utlovas mer nyheter då man samlas för Åredagen på Holiday Club.