Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Depressionen är här

Det brukar kännas så här i slutet av december.

Nu är det bara april och jag har drabbats av att ha blivit proppmätt.

Med tanke på det enorma flödet av grymma spel är det inte konstigt.

Den brukar infinna sig någon gång i december. Känslan av att vara proppmätt efter att ha matats av en kanonad av de bästa spelen.

Men så här en bit in i 2010 så är ingenting sig likt. Den där känslan dyker upp redan i april.

Om jag funderar på det så är det inte konstigt. Under årets första månader har vi kunnat njuta av ”Mass Effect 2”, ”Heavy Rain”, ”Battlefield: Bad Company 2”, ”God of War 3”, ”Bioschock 2” och en ny förstorad version av Nintendo DSi.

Och då snackar vi spel som alla borde ha solklara chanser att kamma hem ”Årets spel”-utmärkelser i december.

Hur toppar man det till hösten?

Nu tror jag i och för sig att spelbranschen har en hel del krut kvar att ladda kanonerna med, men det är fortfarande svårt att se att något spel skulle knäcka ”Heavy Rain” i dagsläget.

När man nu har en mellanvecka med hyfsade ”Red Steel 2” och ökenspelet ”Springdale” drabbas man nästan av en ”post bra spel”-depression.

För hur kul är det att ta sig igenom ännu ett barnspelshaveri eller en medelmåttig, men snygg, skjutare när man bara längtar tillbaka till Kommendör Shepards äventyr, eller vill röja järnet med Kratos?

Men det har en tendens att gå över. Det gör det alltid.

Det krävs oftast bara en titt i releaselistan och några förföriska trailers för att intressemätaren ska dra iväg uppåt.

Herre gud, det är ju snart dags för ”Splinter Cell Conviction, Sam Shepards efterlängtade comeback. Och ”Wario Ware DIY” är man ju också väldigt nyfiken på, eller ”Alan Wake”.

Och i början av juni släpps ”Super Mario Galaxy 2”, som verkar bli en mix mellan föregångaren och äldre Mario-spels lättöverskådliga världskartor.

Faktum är att jag redan börjar känna mig lite bättre till mods.

Och när det sedan blir dags för spelbranschen att visa upp vad man har att bjuda under resten av året vid årets E3-mässa i juni så lär väl hypetermometern gå i taket, trots att man redan nu verkar ha nått formtoppen.

GNär man nu har en mellanvecka med hyfsade ”Red Steel 2” och ökenspelet ”Springdale” drabbas man nästan av en ”post bra spel”-depression.