Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den tuffa simturen är snart avklarad

Christine Hägglund och Mari Rutgersson ska simma från Åre till Östersund. Nu har de avverkat mer än halva sträckan.
– Det har gått helt fantastiskt, säger Christine Hägglund.

Christine Hägglund är en van äventyrare och sprang förra sommaren hela den svenska fjällkedjan, från Treriksröset till Grövelsjön – en sträcka på 130 mil. På onsdag eftermiddag räknar hon och Mari Rutgersson med att ha avverkat den tio mil långa simningen. Idén föddes under en biltur från Åre.

– Jag satt i bilen och tittade ut på Åresjön och kände att här vill jag simma. Om det var någon jag skulle ha med mig så var det Mari, så jag skickade ett sms till henne och skrev "nu vet jag vad vi gör nästa sommar". Hon nappade direkt, säger Christine Hägglund.

När LT pratar med Christine Hägglund har hon och Mari Rutgersson precis kommit fram till Hallen där de är bjudna på middag. Första dagen simmade duon från Åre strand till Undersåker. Dag två gick simturen till Mörsil och dag tre till Kvitsle.

– I dag har vi simmat mellan Kvitsle och Hallen. Det har varit en riktigt härlig dag. Vattnet har varit lugnt och vi har haft tur med vädret, säger Christine Hägglund.

I början av turen hade de med sig Mari Rutgerssons man som gav marksupport och körde ut saker som de behövde, nu har Christine Hägglunds man tagit över. Duon har också haft support av vänner i kajak eller båt, för säkerhets skull.

– Det är bra att det har varit fint väder, så de också har fått sig en härlig dag på sjön, säger Christine Hägglund.

Om allt går som hon och Mari Rutgersson hoppas når de målet på sin långa simtur under onsdagseftermiddagen.