Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den som väntar på något gott...

Bättre sent än aldrig, får man säga om säsongstarten av ABF:s och dragspelsklubben Jämtbälgens allsångskvällar hösten 2013 på Hägragården i Dvärsätt. Tydligen förelåg ett uppdämt behov för bygdegården var fylld redan en timme före första framträdandet i onsdags.

Annons

Populära är också de artister som gästar det nu tioåriga allsångsevenemanget och för kvällen inledde anrika Ovikens spelmanslag i en fartfylld repertoar från Anders i Logårn till Olle Moraeuslåtar. Spelmanslaget har även egna kompositörer i dragspelarna Bertil Nilsson och Nils-Olov Zackrisson.

Staffan Löwenberg, också Oviksbo, roade publiken som ledare i allsången med hjälp av nya husbandet under säker ledning i Walter Norléns dragspelande. Nya dragspelsduon Anders Nilsson/Christer Lilliehöök fick begå sin världspremiär den här kvällen vilket tydligen uppskattades av de massiva applåderna.

I december kommer en ny allsångskväll. Fortsätter intresset rent publikt tror Jämtbälgsledningen på nya satsningar 2014. Som sagt: Ett uppdämt behov synes föreligga!

Åke Bengtzon