Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den som väntar på något gott...

Bättre sent än aldrig, får man säga om säsongstarten av ABF:s och dragspelsklubben Jämtbälgens allsångskvällar hösten 2013 på Hägragården i Dvärsätt. Tydligen förelåg ett uppdämt behov för bygdegården var fylld redan en timme före första framträdandet i onsdags.

Populära är också de artister som gästar det nu tioåriga allsångsevenemanget och för kvällen inledde anrika Ovikens spelmanslag i en fartfylld repertoar från Anders i Logårn till Olle Moraeuslåtar. Spelmanslaget har även egna kompositörer i dragspelarna Bertil Nilsson och Nils-Olov Zackrisson.

Staffan Löwenberg, också Oviksbo, roade publiken som ledare i allsången med hjälp av nya husbandet under säker ledning i Walter Norléns dragspelande. Nya dragspelsduon Anders Nilsson/Christer Lilliehöök fick begå sin världspremiär den här kvällen vilket tydligen uppskattades av de massiva applåderna.

I december kommer en ny allsångskväll. Fortsätter intresset rent publikt tror Jämtbälgsledningen på nya satsningar 2014. Som sagt: Ett uppdämt behov synes föreligga!

Åke Bengtzon