Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den sjungande Idol-snickaren

Adam Norling, från Rätan, är klar för slutaudition i tv-programmet "Idol". På måndag kväll är det upp till bevis för den 19-årige snickaren.

Annons

Adam Norling fick ett trestämmigt och rungande ja av "Idol"-juryn när han framförde John Legends "All of me" under uttagningen i Sundsvall för några veckor sedan. "Den låten blir lätt söndersjungen, men det gjorde inte du. Jag älskar dig, Adam", sa Alexander Bard.

– Det var en speciell känsla att få guldbiljetten i sin hand. En glädje, säger Adam Norling, som jobbar som snickare till vardags.

Varför sökte du till programmet?

– Därför att "Idol" är en bra språngbräda in i branschen om man lyckas ta sig en bit in i tävlingen. Man får visa upp sig och få publicitet.

Förra veckan drog "Idols" slutaudition i gång i Stockholm. De deltagare som klarat sig vidare sätts nu på prov i det så kallade gruppmomentet där det bland annat gäller att kunna samarbeta. I Adams grupp, som kommer att framträda i kväll, ingår flera som redan utmärkt sig i programmet: Niklas Musco, Jennie Tellberg, Isabel Guerrero Garcia och Hugo Sjögren.

– Visst kan det vara lite svårt att komma överens om vilka tonarter och låtar man ska välja, men jag tycker att det funkar bra mellan oss, vi är en skön mix av människor, säger Adam, som började med musiken redan som nioåring.

I dag har han två band tillsammans med sina bröder och kusiner: The Relatives, som spelar covers, och Relatedy, där den egenskrivna musiken, rockig pop, står i fokus.

– Vi startade Relatedy eftersom vi vill nå ut i radion på ett annat sätt, säger Adam, som står för sången i båda konstellationerna. Hemma på kammaren spelar han dock både gitarr och piano.

På måndag kväll, 8 september, vet vi om han håller sig kvar i programmet.

Se hans audition i Sundsvall här.