Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den låten kör Idol-Matilda i kväll

Ingen "Idol"-deltagare har fått juryns ögon att tåras lika ofta som Erik Rapp. Den skönsjungande 17-åringen tar dock smickret med ro.

– De är trots allt bara tre personer i en stor musikbransch, säger han inför fredagens veckofinal.

Annons

Från skolans Melodifestival-tävling till Lilla Melodifestivalen till "Idol". Erik Rapp, 17 år, är van vid musiktävlingar. Den här gången är han en av favoriterna till att vinna - åtminstone enligt "Idol"-juryn som har öst superlativ över talangen.

– Jag försöker att inte tänka så mycket på berömmet, för då finns risken att jag inte anstränger mig tillräckligt mycket, säger han.

Erik Rapp sitter i foajén till hotellet där han bor tillsammans med de andra deltagarna. För ett halvår sedan kunde han inte tänka sig att han skulle vara där. När TV 4 ringde och frågade om han ville ställa upp i tävlingen var han minst sagt skeptisk.

– Först tänkte jag tacka nej, för "Idol" har lite dåligt rykte i musikerkretsar och jag går på ett musikgymnasium i Stockholm. De flesta där tycker att man ska slå igenom på någon underground-scen eller via forum på nätet där någon magisk producent ska hitta en, säger han.

Till sist bestämde sig ändå Erik Rapp för att tacka ja, men han ställde ett tyst krav på sig själv: Att bara arbeta med musik som han verkligen gillar.

– Jag ska sjunga en av mina favoritlåtar, "Wicked games" av The Weeknd. Det är den låten av alla hittills som är mest jag.

Karl Dalén/TT