Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den goda viljan finns inte

Den gode vännen och fattigpensionären förseglade ett löfte med ett hederligt handslag för fem år sedan, Ett löfte som inte hölls. Orsakerna är väl kända.

Den gode vännen hamnade i blåsväder i tätorten, ett ekonomiskt blåsväder. Fattigpensionären föll i glömska hos den gode vännen.

Inte ett ord på fem år från den gode vännen.

Det glömda handslaget blev till en ekonomisk katastrof för fattigpensionären som tvingades söka skuldsanering, sälja sin bil. Dagstidning, ett nytt plagg då och då och teleabonnemang var uteslutet. Han tvingades gå med kepsen i hand hos handlaren för att få köpa mat på kredit. Inkassokrav och betalningsanmärkningar, ja allt blev en ekonomisk ruin. Men fattigpensionären fick hjälp av goda vänner så att han till slut kunde betala räkningarna. Men nu efter fem år vill långivarna ha sina pengar tillbaka.

Av en händelse träffades den gode vännen och fattigpensionären igen och då förstår den gode vännen fattigpensionärens svåra situation och han kommer ihåg handslaget och vill göra rätt för sig.

Men han hinner inte utan lämnar oss i stor sorg och saknad.

Fattigpensionären vädjar till den goda viljan, till de efterlevande. Men dessa har ingen skyldighet att ersätta fattigpensionären och någon god vilja fanns inte.

Nu har Fattigpensionären en skuld på 50 000 kronor, en skuld som den gode vännen skulle reglera.

Det handslaget kostade på för Fattigpensionären.

Fattigpensionären som blev ännu fattigare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel