Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den gångna mandatperioden har bitvis varit rena farsen

Sällan har en kommun i vårt län varit i så skriande behov av ett strukturerande kommunval som Ragunda kommun är i idag.

Sammelsuriet är totalt!

Den gångna mandatperioden har bitvis varit rena farsen.

En närig kommunekonom skulle vid några tillfällen faktiskt ha kunnat stärka kommunkassan genom att ta ut varietéavgift på kommunfullmäktigemötena.

I dag har kommunen ett regeringsparti, socialdemokraterna, som numera regerar i minoritet efter en uppslitande skilsmässa från centerpartiet, en allians som tidigare faktiskt svarade för politisk stabilitet i egenskap av totala makthavare.

Vad som egentligen hände är okänt för omvärlden, men i ett omorganisationsförslag kring ekonomichef och kommundirektör hände det saker:

Kommundirektör Anders Andersson sade plötsligen upp sig och lämnade Ragunda till förmån för ett motsvarande jobb i Strömsunds kommun.

Han efterträddes av Åke Ljusberg som med friskt mod och med positiva erfarenheter av dramatiska ekonomiska kommunala saneringsinsatser i grannkommunen Bräcke tog sig an den halvhavererade Ragundaskutan.

Ljusberg tycktes vara och sade sig själv vara på väg att lyckas med sina föresatser när han en dag efter ett halvårs kubbning inte längre pallade för det politiska hög-/lågtrycket, städade rummet och åkte hem.

I sviterna efter Ljusberg tillkännagav även kommunalrådet Elisabet Yngström, (S), att hon ställde sin plats till förfogande.

Hon ersattes i kommunens högsta politiska ämbete av politiskt helt oluttrade Terese Bengard som satte sig i kommunalrådsstolen bara några månader före valet och där hon bland annat skall ingå i en valrörelse.

Bengard var tidigare kommunens informationschef.

Till att fylla Ljusbergs plats har tills vidare satts kommunens IT-chef Bo Svenningson som just nu delvis arbetar utifrån riktlinjer som Ljusberg drog upp.

Du som följer LT:s politiska reportageserie kring länskommunerna inför valet kommer att finna att vi i Ragunda tvingats till fyra personporträtt av ledande politiker.

Något oppositionsråd finns nämligen inte, en situation som kan komma att ändras efter valet.

Den som vill Ragunda kommuns bästa bör för den politiska ordningens skull inte ligga på soffan under valdagen.

Oavsett vad du som innevånare i Ragunda kommun röstar på så gör du den här gången den politiska ordningen en extra stor tjänst om du pallrar dig till vallokalen.

Någon jävla ordning måste det faktiskt vara även i en kommun…!