Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den framgångsrika karriären är över - nu går Sanity i pension

Sanity är en av Travsveriges mest folkkära hästar. Efter en lång och framgångsrik karriär är det nu dags att gå i pension. – Vi lovar att vi kommer se till att han blir en väldigt lycklig pensionär, skriver staben kring hästen på Sanitys Facebooksida.

10 280 145 intjänade kronor, 31 segrar, 15 andraplaceringar och åtta tredjeplaceringar på 82 starter och 11 segrar i V75. Det är några av Sanitys bedrifter som ägare och skötare nu vill lyfta fram om hästen som hela Travsverige tagit till sitt hjärta, nu när det är dags att pensionera sig.

I sitt allra första lopp i Rixallsvenskans första upplaga, det som nu heter Rikstravet, blev det omedelbar succé. Hästen, som alltså började som Rixallsvensk häst för stall Jämtland, tog hem segern direkt, tillsammans med tränaren Malin Löfgren.

– Vilken fantastisk underbar resa han gett oss! Nu börjar ett nytt kapitel i Svantes liv. Livet som pensionär, skriver staben på Facebooksidan.

Läs också: Sanity kan ha gjort sin sista start: "Han ska inte ut i något C-gäng"

Vallacken, som är född i maj 2006, var startsnabb och det gav snabbt framgångar. Han har deltagit i nästan samtliga stora lopp i Sverige och den största segern kanske är Norrbottens Stora Pris i juni 2012. Det senaste loppet han vann var på Ovikens travbana i juli förra året.

Sanity har alltså hunnit bli tio år och det är tydligt att det är en älskad häst som traventusiasterna tar farväl av i tävlingssammanhang.

– Tack för allt på tävlingsbanan Svante! Vi älskar dig, står det på Facebooksidan.

Läs också: Sanitys skötare efter den otäcka smällen: "Det är inte första gången jag är på akuten"

Läsarnas kommentarer?

"Tusen tack finaste Svante och Malin och Moa för denna fantastiska resa!!! Det känns lite vemodigt men samtidigt så har vi så många fina minnen att se tillbaka på...Ha ett underbart pensionärsliv ! Det har du gjort dig förtjänt av!"

"Ååååååå Malin. TACK för all glädje ni båda gett oss. Kram till dig o puss på mulen till Svante".

Se också när vi hälsade på hos sagohästen Sanity