Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den anklagande rösten i bakhuvudet

Annons

Solen skiner utanför och termometern visar 20 grader plus. Jag sitter inne och spelar/jobbar.

Och i bakhuvudet ekar min mammas röst anklagande.

Det råder väl inget tvivel om att sommaren inte direkt är spelårets högsäsong.

Ändå är vi många som trotsar vackert väder för ett mörklagt vardagsrum.

För egen del så är sommarspelandet ett måste eftersom det numera ingår i mitt jobb att dra ner persiennerna och fly solens strålar.

Men även om jag har giltigt skäl för att stänga in mig med ”Prototype” och ”My Sims Racing” så känns det ändå helt fel när termometern går i taket och solen gör sitt bästa för att överglänsa skenet från lcd-skärmen.

Jag har det liksom inprogrammerat sen jag var tonåring.

Under intensiva spelsessioner kunde mamma eller pappa dyka upp och utbrista ”men inte sitter du väl inne och spela när det är så fint väder”.

Det är klart att man fattade vinken. Är det vackert väder ute så ska man så klart ge sig ut och lapa i sig de värdefulla solstrålarna.

Men när man är på väg att klara den där slutbossen eller har den sista kristallen inom räckhåll i ”The Legend of Zelda” så lockar naturligtvis det också.

Nu har jag, som sagt, giltigt skäl, men den där rösten i bakhuvudet säger fortfarande ”inte ska du väl sitta inne och spela när det är så fint ute”.

Som tur är så är det gott om bärbara spelsläpp under sommarmånaderna och jag måste nog säga att ett bra bärbart spel i hängmattan är nästan lika mysigt som ett svalkande havsbad.

Enda problemet är att man riskerar att få en vit DS- eller Psp-formad vit fläck mitt i solbrännan.

Sen har vi ju kvällarna och de regniga dagarna. Då är det mer legitimt att snöa in med ett långdraget rpg- eller äventyrsspel.

Själv tänker jag nog ägna dessa dagar åt att återigen djupdyka i ”Fallout 3”:s ”efter katastrofen”-värld eller åt att ytterligare utforska mysterierna i ”Prototype”.

Då kan man i alla fall ägna sig helt och hållet åt nördiga djupdykningar i spelvärlden utan att höra mammas röst gnaga i bakhuvudet.

Mer läsning

Annons