Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den aggressive Bildt

Öppet brev till utrikesminister Carl Bildt: Du försvarar det kuppartade sätt på vilket en ny regim etablerat sig i Verchovna Rada i Kiev, med hjälp av huliganerna på Majdan. Är det verkligen så här en liberal och moderat anser att ett demokratiskt regimskifte ska gå till? Janukovytj regering var korrupt (liksom tidigare Julia Tymosjenkos, och mycket i Ukraina tycks vara det), men den var demokratiskt vald och om många ukrainare var så missnöjda hade de haft stor chans att byta regering vid nästa års val.

Ditt agerande i Ukrainafallet är höst beklagligt eftersom du beter sig som en aggressiv provokatör, som skapar konflikter istället för samförståndslösningar (du har mycket att lära av både Jan Eliasson och Fredrik Reinfeldt). Du som kallar dig demokrat försvarar huliganerna på Majdan och kallar dem fredliga demonstranter och den borne besserwissern vet plötsligt inget om de starka fascisterna i västra Ukraina, fascister som nu har fyra ministrar i Verchovna Rada, till och med vice premiärministern är från fascistiska Svoboda. Vilket förtroende kan vi ha för en sådan enögd utrikesminister?! Är moderaterna verkligen på linje med Carl Bildt? Nyligen lät det som din mycket klokare chef Fredrik Reinfeldt inte tyckte om din provokativa, aggressiva hållning. Dags för partiledaren och statsministern att göra sig av med bråkstaken?

Alf Ronnby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel