Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demenssjuka Karin får rätt mot telefonförsäljare

– Det är vidrigt, fördjävligt och oetiskt.
Det är vad Ulf Lohman tycker om att hans mor Karin Olsson i Hede, som är 91 år och demenssjuk, vilseletts byta telebolag. Nu backar bolaget och ger Karin pengarna tillbaka.

– Jag upptäckte att min mor hade bytt telebolag utan att hon ville det, berättar sonen Ulf Lohman.

Telebolaget PRO Telecom hade tagit över det fasta teleavtalet från Telia. Karin Olsson har arbetat på Telia en stor del av sitt liv och skulle aldrig byta telebolag, det är sonen övertygad om.

– Som tur var hjälpte Telia oss och har tagit tillbaka mors abonnemang. Den första fakturan från PRO Telecom var på över 400 kronor. Tyvärr betalade vi den eftersom mors bank rådde oss till det, så att inte kravet skulle gå till inkasso. Senare fick jag veta att vi skulle ha bestridit fakturan för att inte bekräfta avtalet.

Ulf har lagt ner många timmar och långa resor för att försöka häva avtalet. Han har skickat rekommenderat brev till telebolaget men reket kom tillbaka.

Nyligen fick han kontakt med PRO Telecoms faktureringsbolag som lovade att stoppa fakturorna medan ärendet utreds av polisen. Faktureringsbolaget lovade även att skicka det påstådda avtalet, det vill säga telefonsamtalet med hans gamla och sjuka mor.

Sedan gick det snabbt. Strax efter ringde PRO Telecom och bad om ursäkt och lovar att betala tillbaka alla pengar.

– De sa att det inte var deras mening att lura äldre. Men igår hade de ringt till min granne som är över 81 år, säger Ulf Lohman.

– Jag är glad att det här slutar bra, men polisanmälan ligger kvar, konstaterar Ulf, som tidigare har ringt till bolaget hundratals gånger men aldrig fått svar. När TH ringer till företaget kopplas samtalet ner.

Ulf Lohman menar att PRO Telecom har ett namn som invaggar äldre i god tro och han tror att namnet är valt medvetet.

– Jag har pratat med pensionärsorganisationen PRO och de har inget samröre med PRO Telecom. Däremot hjälper pensionärsorganisationen medlemmar som blivit lurade av telebolaget.