Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Deltagarrekordet nära att bräckas i årets Frösöluff

Lördag 14 juni gick den sjunde upplagan av det populära gå, lunka och löparrangemanget Frösöluffen.

Som vanligt fanns start, mål, servering och prisutdelning vid hembygdsgården på Stocke Titt. Vädret var det bästa tänkbara, med sol från en klarblå himmel.

285 personer i alla åldrar tog sig fram på olika sätt i den storslagna och vackra naturen på Frösön. De fick njuta av ett blommande och vackert kulturlandskap med utsikter över skogar, vatten och blånande fjäll med snöklädda toppar. Deltagarrekordet från 2012 på 289 luffare höll på att sprängas. Per Söderberg, speaker, gav upplysningar om Frösöluffen och med humor satte han färg på arrangemanget och starten. Klockan 12 klippte Rolf G. Swedbergh startbandet.

Banorna på 7, 5 och 3 kilometer gick på vägar och vackra stigar. De kända platserna Frösö kyrka, Frösövallen, Frösö stugby, Frösö camping, Sommarhagen, Arnljotslängden, Rise och Golfbanan passerades. Saft- och vätskekontroller fanns vid Frösö stugby och Sommarhagen. Peterson-Bergermusik kunde höras vid Sommarhagen. Vid målgången fick alla deltagare den vackra Frösöluffsmedaljen i brons och en vattenflaska.

7-kilometerssträckan var populärast med 114 deltagare. 5 kilometer hade 107 deltagare och 3 kilometer 61 deltagare.

Som arrangör stod föreningen Alliansen Frösöluffen.

Tack vare det fina stödet från företag, föreningar och organisationer, givmildhet av prisdonatorer och annonser i inbjudningarna kunde årets Frösöluff genomföras. Årets nöjda och glada luffare ser fram mot den åttonde upplagan av Frösöluffen, som går den 13 juni 2015.

Anders Turén