Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dela med dig av dina Östersundsminnen

/
  • Håll utkik efter den här vinjetten i högerspalten på LT:s hemsida ltz.se. Klicka på vinjetten så kan du skriva in ditt eget minne och även läsa exempel på sådant som andra skickat in.
  • Malin Palmqvist.

Östersundsminnena har börjat droppa in till ”Den dolda staden”, Vinterfestivalens satsning på en personlig stadsguide som bygger på vanliga människors berättelser.

Annons

Vi har tidigare berättat om Vinterfestivalens efterlysning av personliga Östersundsminnen, som ska ligga till grund för en annorlunda stadsvandring under festivaldagarna.

11–14 mars kan den som vill följa med på en gruppvandring genom staden för att ta del av olika upplevelser på kända och okända platser. Väljer man att ge sig ut på egna äventyr får man hjälp av en karta.

– Längre fram är det tänkt att vi ska samla alla minnen i en bok. Förhoppningsvis blir den färdig framåt sommaren, säger Vinterfestivalens Malin Palmqvist. Hon är glad över samarbetet med LT och hoppas att efterlysningen på LT-sajten ska öka tillströmningen av minnen.

Bland de berättelser som hittills skickats in kan man läsa om flickan som hamnade under en 90 kilos man som föll från ett kiosktak under Storsjöyran 1990. En bruten fotled och tre stora ärr blev hennes minnen från den kvällen.

Men folk berättar också om mindre dramatiska händelser, som shopping på Domus och ett besök på korvkiosken en vanlig vardagkväll.

– Vinterfestivalen invigs den 26 februari, så innan dess bör man ha skickat in sitt minne om man vill att det ska komma med i stadsvandringen.

– Men även efter det datumet tar vi emot minnen, som alltså har chans att komma med i boken längre fram. Ända till den 14 mars har man på sig, avslutar Malin Palmqvist.

Klicka här för att bidra med ditt minne.

Mer läsning

Annons