Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dela kostnaden för bron

Jag tror det går att göra något bra av den befintliga gamla Litsbron efter att ha talat med Mats Olofsson vid Trafikverket . Det är bra att Trafikverket tar sitt ansvar och återställer bron nu när det verkar vara svårt att bygga en ny bro kloss i kloss med den gamla med gång- och cykelbana som alla Litsbor önskar! Många års eftersatt underhåll gör sig nu påmint, vilket gör att stenfundamentens träbalkar måste bytas liksom beläggningens skador.

Att bygga nytt är alltid roligt men sen kommer underhållet och det kommer fort ibland.

Nu fuskade man inte när gamla Litsbron byggdes, men bara 1 295 meter därifrån i annan bro har säkert byggarna tangerat detta.

De tre hyreshus som kommunen planerar kommer att bli mycket attraktiva. En lugn och fin trafikmiljö för bilister, cyklister och gående kantad av äldre väl bevarade vackra hus på ena sidan och nya funktionsanpassade hyreshus på den andra sidan.

Vilken idyll skulle inte detta bli! Haken är pengar till den vidhängande cykel- och gångbron, i runda slängar 14 miljoner, något som kommunen och Trafikverket borde lösa i bästa samförstånd. En bra regel är att man bjuder till från båda sidor och går halva vägen var. Sju miljoner är försvarbart för båda parter för en bro som skall användas i 120 år.

Sture Björk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel