Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dela ansvaret

Enligt Migrationsverket beräknas det komma 80 000 asylsökande för i år, men de har inte beräknat anhöriginvandringen? Alla asylsökande som får permanent uppehållstillstånd har också rätt till anhöriginvandring eller familjeåterförening. Enligt Migrationsverket beräknas kostnaderna under fyra års tid bli ungefär 48 miljarder kronor.

Invandringen kostar mycket pengar och det kan bli framtida välfärdsnedskärningar inom exempelvis sjukvård, skola och äldrevård. Massinvandringen kan medföra att skatterna kan öka. Vi har ingen gemensam asylpolitik inom EU, och Sverige tar emot för många asylsökande i förhållande till sin befolkningsmängd. Vilket ansvar har övriga EU-länder för asylsökande? Sverige är det enda europeiska land som erbjuder nyanlända syrianer permanent uppehållstillstånd direkt vid ankomsten. Övriga EU-länder ger enbart tidsbegränsade uppehållstillstånd som går att förlänga.

Ärlig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel