Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors och Carlstad spelar i ÖFK:s serie nästa säsong

ÖFK får möta Degerfors och Carlstad i division 1 norra. Ytterhogdal placeras i division 3 södra Norrland. Där har ni huvudnyheterna i fotbollsförbundets förslag till seriesammansättning.

Annons
Sylvia och Sleipner kan andas ut, förbundet föreslår att de båda Norrköpingslagen slipper spela i division 1 norra nästa säsong.
Det innebär samtidigt att klassiska Degerfors och hårdsatsande Carlstad United gör ÖFK sällskap i norrettan, där även nya lag som Karlslund från Örebro, Syrianska Kerburan från Västerås, samt Skellefteå och Enköping hör hemma från och med 2009.
– Roligt med Degerfors, jag hade hoppats på det faktiskt. Delvis för att det är närmare dit än till Norrköping, men också för att det är klubb med anor. Sånt ska man inte förringa, säger ÖFK:s ordförande Rolf Lohse.
– På samma sätt är det både nyttigt och speciellt för våra spelare att få se nya arenor, som till exempel Stora Valla.
Vad gäller spelarsituationen i ÖFK har samtal inletts inför nästa säsong.
– Vi har påbörjat resonemangen och än så länge är det bara Fredrik Aliris som aviserat att han ska sluta. Tanken inför nästa säsong är också att jobba med en mer prestationsbaserad lönestruktur i laget, säger Rolf Lohse.
Frösön, IFK Östersund och nykomlingen tar alla plats i division 3 mellersta Norrland, en serie som enligt förbundsförslaget innehåller fem lag från Sundsvall. Däremot inte Ytterhogdal, som flyttats till södra trean.
– Resmässigt är det nog ingen större skillnad mellan serierna, men för oss blir situationen en annan nu när brassarna försvinner. Jag tror att vi måste vända oss till Östersundsområdet för att hitta nya spelare och då kan det vara en fördel att spela i mellersta trean, säger YIK:s Sven-Tore Lindgren.

Mer läsning

Annons