Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Defen(S)ivt, Edvinsson

Anders Edvinsson (S) varnar den 1 augusti för Centerpartiets nytänkande när det gäller trafiklösningar i Östersunds kommun.

Centerpartiets förslag om en väg mellan Sannsundsbron och Vallsundsbron är visionen om en trafiksäker led som ökar förutsättningarna för nya attraktiva boendelägen och därmed för underlag till både service och välfärd. Vi kommer att jobba hårt i såväl Bergs som Östersunds kommun och på riksplanet för den visionen. Att finansieringen skulle komma från andra projekt har vi aldrig sagt

När det gäller cykeltrafiken har Centerpartiet föreslagit att Östersund äntligen blir en modern cykelkommun där den miljövänliga pendlingen görs till en del av infrastrukturplaneringen. Särskilt prioriterat ser vi en fungerande led genom hela stan, och cykelvägen på Annersia vara. Inte heller i de fallen har vi föreslagit att andra projekt ska prioriteras bort. Edvinssons farhågor är helt ogrundade.

Men de ger besked om en defensiv socialdemokrati i Östersund. Utgångspunkten för s tycks vara att vi inte ska slåss för mer nationella pengar utan slåss internt om det som vi redan tilldelats. Vi tror tvärtom att det är viktigt att plocka fram nya och starka projekt med krav om ökade resurser. Så agerar man med framtidstro.

Och när det gäller cykelpolitiken i Östersund så kom också ett tydligt S-besked från Edvinsson. Cykelvägen på Annersia är inte viktig med S-glasögon, utan ett objekt som kan och bör prioriteras ned.

Fotnot: En utförligare version hittar du på (ltz.se/ordet-fritt).

Carina Asplund och Bosse Svensson, (C) Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel