Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debutant från Tullus vann dubbelt i Idre

Nicklas Olausson är debutant i juniorklassen H16-17.

I helgen tog han sina första segrar med vinster i både masstart och sprint.

– Det skulle vara kul att upprepa det här, säger han.

Swecups tredje och fjärde deltävling avgjordes i helgen i Idre. Det gick bra för flera länsåkare, och en av dem det gick bäst för var Nicklas Olausson från Tullus.

Han tävlar i klassen junior H16-17 och började i den denna säsong. Efter en femteplats och en tredjeplats i de första två omgångarna tog han nu sina första segrar.

– Det var första gången jag åkte i Idre. Det var mycket nytt. Banorna var ganska tuffa, säger han.

Vad var det tuffaste?

– Det fanns en jävligt lång och seg uppförsbacke mitt i banan. Det finns inga liknande i Östersund.

Trots att det var en ovan bana gick det alltså väldigt bra för Nicklas Olausson, som tyckte att åkningen var det som gick bäst.

– Jag tror att jag drog in ganska mycket på den. Det gick snabbt.

Något särskilt du vill förbättra?

– Jag vill bli stabilare i ståskytte.

Några andra bra länsresultat var att Johanna Ågran från Tullus vann sprinten i juniorklassen D18-19. En annan tjej från Tullus, Frida Gustavsson, kom tvåa i D18-19:s masstart.

I juniorklassen H20-21 vann Niklas Forsberg från Östersund både masstarten och sprinten. I båda tävlingarna kom Tullusåkaren Olle Olsson Bad tvåa. I lördagens masstart var det en jämn drabbning mellan dem. Niklas Forsberg vann, men bara 2,21 sekunder för Olle Olsson Bad.