Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattsvar: Nog med svenskar i Sverige

Jag läste SD: s insändare 29 februari om integrationen av invandrare i Östersunds kommun. Till min förvåning var jag helt överens med deras målbeskrivning:  "Sverigedemokraternas mål är ett samhälle där människor har tillit, förståelse och förtroende för varandra. Detta är en förutsättning för att välfärdsstaten ska kunna fungera och ha medborgarnas förtroende".

Ovanstående kräver också att människor som flyttar till Sverige förväntas ta till sig hur vårt samhälle och kultur är uppbyggd.

När jag kom till Sverige attraherades jag av att demokratin betydde att mina erfarenheter, åsikter och ställningstaganden tillvaratogs i utformningen av den framtida svenska politiken. Jag attraherades av att min kulturella bakgrund fick vara med och utforma det framtida svenska kulturklimatet. Det är så integration fungerar och skapar förtroende och tillit bland de som bor och är/blir medborgare i det landet som jag numera betraktar som mitt hemland.

Att SD uppfattar sin syn på det svenska samhället och kultur som allenarådande och vill utesluta alla andra uppfattningar är både odemokratisk och i strid med min uppfattning av hur vårt samhälle och kultur är uppbyggda. Jag är stolt över att vara invandrare och kommer alltid att förbli en väl integrerad invandrare i ett land som har spelad en viktig roll i sina internationella åtaganden. 

Namn som Bernadotte, Hammarskjöld, Palme, Blixt, Schori, Eliasson, Wallström, Hammarberg m.fl. är symboler för det internationella Sverige. De har haft en avgörande betydelse för det samhället och den kultur som fick mig att välja min nuvarande nationella identitet. De står i slående motsats till det samhället och den kultur som SD vill se som  ledande i Sverige. Problemen med invandringen framkallas mest av den främlingsfientligheten som sprids av SD. 

Det finns tillräckligt med svenskar i Sverige. Det behövs fler oliktänkande med nya idéer som kan fortsatt garantera Sverige en framstående plats i världen och i utvecklingen av Sveriges samhälle och kultur.

Invandrare sen mer än 50 år.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel