Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattsvar: MUF visar sin okunskap

I LT den 12 oktober kan man läsa hur moderata ungdomsförbundet, MUF, kritiserar en arbetsmarknadsreform som regeringen har presenterat. Problemet är att MUF kritiserar ett förslag som inte finns, som inte har funnits sedan 2007. Om det är ren och skär okunskap eller om det är en medveten manöver för att vilseleda läsarna går bara att spekulera om.

Dagens arbetsmarknad liknar inte gårdagens, och vi vet inte heller hur morgondagens arbetsmarknad ser ut. Vad vi vet är att människor kommer att arbeta längre upp i åldrarna och att många kommer att byta karriär eller behöva vidareutbilda under sitt arbetsliv.

Miljöpartiet har drivit igenom reformen om utvecklingstid, där en person ska kunna få ersättning från a-kassan under ett år för att vidareutbilda sig eller starta företag. Det kommer att ge människor större möjligheter att utvecklas inom sin yrkesroll eller ta en ny väg in på arbetsmarknaden. En arbetsmarknadsreform som ger människor mer frihet samtidigt som den svenska arbetsmarknaden stärks.

Den här reformen borde tilltala alla som vill att många ska kunna arbeta till pension och kanske till och med längre. Det har regeringens samarbetspartier, Liberalerna och Centerpartiet, sett, och därför sagt ja till att lägga ett sådant förslag.

Förvånande är att Moderata ungdomsförbundet som ändå representerar de som nu står på tröskeln till ett långt arbetsliv, inte ser vinsterna med att underlätta för människor att kompetensutveckla sig.

Karin Thomasson, MP

Ledamot partistyrelsen

Anton Nordqvist, MP

Ordförande MP Jämtland Härjedalen

Katrin Wissing, MP

Vice ordförande MP Jämtland Härjedalen

Elon Wissing, MP

Ledamot förbundsstyrelsen Grön Ungdom

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel