Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattreplik: Liberalerna fortsätter med halvsanningar

Replik på liberalernas insändare (LT 4/8).

Liberalernas Mats Persson, Arman Teimouri och Per Löfstrand fortsätter att med halvsanningar försöka vinna väljare.

De påstår att "Det är företagen som är jobbskaparna". Det de glömmer är att företagarna är mellanhanden mellan de anställda som producerar och konsumenter som har råd att efterfråga deras produkter. 

Utan utbildad arbetskraft, där skatteintäkter från företagen finansierar utbildningen, ingen produktion. Utan konsumenter, där staten garanterar en trygg inkomst, inga kunder som köper deras produkter. Utan skattefinansiering av statliga investeringar i infrastrukturen kan de varken få tag i råvaror eller nå kunderna för att sälja sina produkter. Deras skatteinbetalningar garanterar förutsättningarna för deras överlevnad.

Samhällsekonomin är en komplicerad helhet av aktörer där alla är beroende av varandra. Att lyfta ut en funktion och plädera för att just deras insats är avgörande är att skada helheten. 

Vi behöver alla.

Kick Leijnse

samhällsekonom

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel