Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatten rätade inte ut alla frågetecken för eleverna

Wargentinsskolans aula var fullsatt under debatten. Men alla gick inte därifrån med en klarare bild inför valet.
– Jag blev snarare mer förvirrad, säger Emma Eurenius, elev på skolan.

Annons

Det var en het debatt som Jämtlands gymnasium hade bjudit in till. Bitvis på scenen bland de deltagande politikerna, men också sett till intresset. Platserna i aulan räckte inte till och några fick följa debatten från en närliggande lektionssal.

Många i publiken deltar i sitt första val till riksdag, kommun och landsting och hoppades kunna få en bättre bild av hur de ska rösta. Julia Höglund, som läser musik, tyckte att det var en väldigt givande debatt mellan de sju politikerna.

– Det kändes som att man behövde höra alla partier samtidigt. Jag har själv varit ganska osäker på vad jag ska rösta på. Nu känns det ändå som att jag vet bättre, säger Julia Höglund.

Vet du vilket parti du ska rösta på nu?

– Nästan. Jag ska läsa på lite mer hemma.

Emma Eurenius, som läser samhälle beteendevetenskap, är mer kluven hur hon ska göra i sitt första val. Debatten mellan de sju partierna gav inte riktigt alla svar.

– Jag blev snarare mer förvirrad. Jag tyckte att det var många som hade bra saker att säga. Jag tycker att debatten var intressant. Man fick se live hur partierna är, det gör man inte i vanliga fall, säger Emma Eurenius.

Hennes klasskamrat Blandine Gakima får vänta fyra år på sitt första val.

– Det är nog bra om man läser på lite innan man ska rösta. Det kändes som att politikerna som var här visste vad just vi ville höra, men det finns mycket mer bakom.

Debatten bevakades av tre poliser, som satt utanför aulan på Wargentinsskolan. Men då inga incidenter inträffade behövde poliserna aldrig ingripa.