Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi agerar för de mest utsatta

Annons

Under rubriken ”Alla bör inkluderas i biståndet” debatterar Shia och Räddningsverket i LT 3 december.

Vi håller med om att funktionshindrade lätt blir osynliga i såväl utvecklingsdebatten som i biståndet. Vi kan glädja debattörerna med att vår ambition är att ändra på det.

Sida har fått tydligt mandat att prioritera arbetet för mänskliga rättigheter. I det arbetet kommer vi under de närmaste tre åren att öka fokus på just rätten för funktionshindrade, men också på rättigheter för barn och HBT-personer.

Dessa är redan, och kommer i ännu större utsträckning att bli, viktiga profilfrågor för Sida och Sverige. Vi gör också fördjupade satsningar på rätten till utbildning för alla – inte bara de flesta eller nästan alla.

Vi konstaterar att debattörernas förslag till åtgärder faktiskt ligger på deras eget bord.

Sida väntar på förslag från Shia både när det gäller att utbilda Sidapersonal och hur en internationell konferens kring FN-konventionen om mänskliga rättigheter för människor med funktionsnedsättning skulle kunna genomföras.

Vi vill också påpeka att Sverige, trots brister, hör till de biståndsgivare som agerar. Sverige har en väldigt stark position att driva dessa frågor internationellt. Ett arbete där vi alla har viktiga roller att spela.

Mia Horn af Rantzien

Bitr generaldirektör Sida

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons