Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveaskog vill stärka jakten

/

Annons

Sveaskog har under vintern aviserat att vi i samband med omförhandlingen av jakträttsupplåtelserna kommer att marknadsanpassa priset. Beskedet har väckt stort engagemang. Vi förstår det! Vi vet att jakten är ett stort intresse, nästan en livsstil, för många.

Marknadsanpassningen av jaktpriserna innebär inte en procentuell ökning rakt av på alla kontrakt. Vissa arrenden kanske hamnar på samma eller lägre pris än tidigare, andra kanske ökar med mer än 100 procent.

Vi för en dialog med varje jaktlag utifrån arrendets geografi, storlek, vilttillgång med mera.

För att kunna ge fler jägare möjlighet att jaga erbjuder vi samtidigt jaktlagen större valfrihet i arrendeavtalet. De kan skräddarsy sin jakt. Vill de inte jaga småvilt eller bara jaga tjäder eller toppfågel ska de kunna göra det. Vill de dela med sig av högviltsjakten några veckor under året kan de göra det. Med valfriheten följer möjligheter att påverka avgiften.

I många jaktlag finns utrymme att ta in fler jägare och vi vet av erfarenhet att en prisjustering gör jaktlagen mer benägna att ta in fler medlemmar.

Sveaskog fortsätter att prioritera ungdomarna, dels genom att ge alla jägare under 26 år en rabatt på de jaktliga avgifterna med 40 procent, dels genom att vi garanterar ungdomar plats i alla jaktlag. Vi tar oss nämligen rätten att kunna tillsätta två platser i varje jaktlag.

Ron Egly, Sveaskog

Sofia Hammarskjöld, Sveaskog

Viltvårdsansvarig

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons