Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna skyller ifrån sig

Annons
Svar till Berit Andnor, med flera. Världsekonomins ras de senaste veckorna har även smittat av sig på Sverige.
Sverige drabbas av världsläget, det är inte konstigt samtidigt kommer vi också att stå oss mycket starkare än vad många andra länder klarar av. Detta tack vare att vi för en ansvarsfull ekonomisk politik som driver arbetslinjen, stärker individen och möjliggör för företagen.
I det läget vill socialdemokraterna höja skatterna för låg- och medelsinkomsttagare.
I sin debattartikel i Länstidningen den 7 oktober använder de sig av skräckpropaganda men vill själva inte ta ansvar för de fruktansvärda resultaten efter 12 års socialdemokratiskt styre.
Under sina 12 år vid makten systematiserade socialdemokraterna att sätta människor i utanförskap, allt för att kunna frisera arbetslöshetssiffrorna lite bättre.  
Dessa 12 års misslyckande försöker Andnor mfl att lägga i vårt knä, när sanningen är att vi sedan maktskiftet minskat arbetslösheten och utanförskapet genom vår politik. Det är ett föraktfullt beteende.
Några av de åtgärder vi har genomfört för fler jobb och minskat utanförskap har upplevts som tuffa men det är åtgärder som har varit helt nödvändiga.
Genom skattesänkningar och jobbreformer har 165000 människor gått från utanförskap till arbete på bara två år, tack vare att regeringens jobbpolitik har gett resultat.
Socialdemokraterna gillar att skylla ifrån sig, men låt oss inte glömma vilka som hade makten förut och i vilket tillstånd de lämnade Sverige i.
Kvalitén på vård, skola och omsorg sänktes kontinuerligt, trots det höga skattetrycket.
Vi vill att Sverige ska få uppleva att det går att stärka välfärden och sänka skatterna samtidigt.
Per Åsling, c
Riksdagsledamot, Jämtland
Ola Sundell, m
Riksdagsledamot, Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons