Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinsam attack med hårda ord

Annons

Politiskt samarbete är självklart bra, men med Marianne Larm-Svenssons val att alliera sig med en starkt högerinriktad politik blir ju det en omöjlighet. Hon och hennes Alliansvänner står bakom en politik som förvärrar, inte förbättrar läget i kristider.

Marianne Larm-Svensson inser kanske att den politik som nu utarmar Norrland och stärker storstäderna är felaktig, men väljer ett svagt och otydligt ledarskap till förmån för den mycket högervridna storstadspolitiken. Hennes ledarskap har nått vägs ände i en tid då ett större ansvarstagande hade varit på sin plats.

Återigen tar hon istället skydd mot kritiken genom att formulera kritik kring organisatoriska frågor, göra konstruktioner och skapa egna sanningar. Hon har nu nått pinsamhetens gräns när hon tom vill anklaga majoriteten i landstinget för att ha inte bara ett finger med i spelet, när det utsetts ny biträdande landstingsdirektör. Hon vet mycket väl att det inte handlar om politik, utan om kompetens och att tjänsten utsetts av direktören i samråd facken, verksamhetsområdeschefer med flera. Ingen har haft någon invändning och då bör inte heller vi i politiken ha det när vår direktör utser sina medarbetare. Marianne och hennes gelikar ställer dock inte upp på demokratiska spelregler, utan vill utesluta vissa sökanden beroende på tidigare politiska uppdrag. Om det skulle vara utgångspunkten måste Marianne Larm- Svensson först se till att städa i den egna Alliansen, där betydligt högre uppsatta och aktiva politiker innehar höga offentliga chefsposter i länet.

Det är hårda ord som Marianne Larm-Svensson (C) vräker över Landstingsdirektören i Jämtlands läns landsting Omdömeslös, respektlös och ansvarslös är ord hon använder.

Frågan är hur länge hon skall klara av att hantera den situationen framöver i sitt politiska arbete som oppositionsråd.

Den politiska kollaps som Marianne Larm-Svensson talar om handlar enbart om att hennes egna politik inte fungerar och att hon i stället väljer att som vanligt gå till näst intill personliga angrepp.

Då blir det i stället Robert Uitto som skall hängas och hon slipper konfrontera sitt egna ledarskap på väg mot pinsamhetens gräns. Det är väl en självklarhet att vi socialdemokrater inte samarbetar i frågor som nu ytterligare kommer att sälja ut den svenska välfärden. Frågan är vad hon tycker att vi söndrar… Ett omöjligt politiskt samarbete mellan Socialdemokrater som bedriver en politik för alla och ett hopplöst borttappat högerinriktat centerparti som värnar de rika…?

Att vi inte ställer upp på en politik som gynnar de redan starka är lika självklar som att vi inte lurar våra väljare genom att alliera oss med en glesbygdsfientlig och storstadsvänlig Allians! Sådan är politiken och det måste även Larm-Svensson lära sig. Frågan är när hon för första gången skall klara av att komma med en egen politik, istället för att enbart uttala sig om andra partiers ledarskap. Redan nu kan vi ana hur smutsig valrörelsen kan bli nästa år om hon får fortsätta i samma stil.

Nu återstår enbart för Marianne Larm-Svensson att försöka bygga upp något slags förtroende från grunden igen frågan är om hon klarar det…

Vårt ledarskap bygger på en politik som utgår ifrån människors lika värde inte från en politik som enbart bygger på privatiseringsiver och mantrat kring sänkta skatter.

Vi fortsätter byggandet av en sjukvård som tillhör alla med allt minskade väntetider och stor tillgänglighet. Vi fortsätter också arbetet för att utveckla länet med stöd till företagsamhet, miljöarbete, folkhälsa, kultur och kommunikationer.

Harriet Jorderud (S)

Landstingråd

Robert Uitto (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons