Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohederlig skattepolitik

Annons

Den borgerliga regeringen på 70- och 80-talet lämnade efter sig stora underskott i statens finanser. Detsamma skedde under 1991 – 1994 i Carl Bildts regering ”den mest kompetenta någonsin” enligt honom själv. Stora skattesänkningar som gynnade de mest välbeställda genomfördes. Notan blev ett budgetunderskott på 240 miljarder, en statsskuld på 1 400 miljarder , en ränta på 500 procent, en räntekostnad på 100 miljarder.

Göran Persson fick åka till bankirerna i USA för att låna pengar. Sverige hade dåligt kreditvärde. Nu är flera länder inom EU med högerstyre i samma situation.

Före valet 1994 redogjorde socialdemokraterna med Ingvar Carlsson i spetsen för att det skulle komma att bli ett stålbad för svenska folket och att ingen  kunde slippa undan. Socialdemokraterna vann valet.

Det visar att svenska folket är solidariskt när det gäller. Detta verkar vi få uppleva ännu en gång.

Den nya arbetarregeringen Moderaterna pratar om arbetslinjen. Alla partier lär väl ha målsättningen att alla skall arbeta, det är knappast någon nyhet.

Det blir dock inte flera arbetstillfällen med sänkta skatter, det har många undersökningar visat.

En riksdagsledamot har en lön på 58 000 i månaden, han får 37 000 i skattesänkning per år.

Reinfeldt med sin lön får cirka 60 000 per år i sänkt skatt. Hur många arbetstillfällen skapar det?

Alliansregeringens falska uppgifter är att det är låg-och medelinkomsttagare som gynnas. Ohederligt!

Det är pensionärerna, sjuka och arbetslösa som får finansiera skattesänkningarna med med lägre ersättningar från A-kassan försämrade sjukförsäkringar samt högre skatter än dem som har tur att vara friska och ha ett arbete. Detta är inga bidrag som borgarna så föraktfullt påstår.

Moderaterna vädjar till människors egoism, de köper röster även inom det egna partiet, t ill ex empel i Stockholm.

Hushållsnära tjänster är ett onödigt ”bidrag” som utnyttjas av en viss grupp människor. Man hör varje dag i media att det är brister i hygienen på våra sjukhus, vårdinrättningar och skolor där det hela tiden sker indragningar av personal. Det är där resurserna bör sättas in.

När det gäller ROT-avdragen går det inte att jämföra med RUT-avdragen.

För varje jobb inom byggsektorn ger det flera jobb i tillverkningen av material och det blir ett bestående värde i fastigheterna.

Ytterligare tecken på att den nuvarande politiken drabbar de sämt ställda är att pantbankerna för närvarande har högkunjunktur och att det hos kronofogdemyndigheten ligger ca 1 miljon ärenden.

Arne Näsman (S)

Bräcke

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons