Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenig majoritet i landstinget

Den politiska majoriteten i landstinget, skriver i LT i fredags och vill tala om hur eniga, samspelta och hur bra man fungerar tillsammans. Det här är ju en sanning med stor modifikation.

Annons

Vi från det borgerliga lägret ser tydliga tecken på att man på majoritetssidan inte alls är speciellt eniga. (Dock är man eniga om en sak, vilket jag senare återkommer till).

Vidare nämner man köminskningen som ett resultat av sitt samarbete, men glömmer att berätta att vårt landsting fortfarande ligger illa till trots att befolkningen minskar på grund av flytt från länet och på grund av att många i vårdkön sedan länge varit döda.

Man talar vidare om att vårdkvalitén är viktig, men glömmer att berätta om att missnöjet hos många vårdtagare resulterat i en ökad mängd anmälningar och kontakter med patientombudsmannen.

Man pratar också om att ingen ska behöva skaffa sig en privat försäkring för att kunna garantera sig en god vård inom en rimlig tid.

Uppriktigt sagt förstår jag inte varför man nämner just detta, när fenomenet med privata sjukförsäkringar är något som startade redan under de tidigare socialdemokratiska regeringarna, med god hjälp från både mp och v i riksdagen.

Uppenbarligen har allmänheten känt av s, v och mp:s misskötsel av svensk sjukvård, så till den grad, att man därför har skaffat sig privata sjukförsäkringar.

Man avslutar med följande och jag citerar: ”Vår utgångspunkt är människan och patienten”, men glömmer förstås samtidigt att beskriva vad man vill göra för att öka tillgängligheten till både primärvården och länssjukvården. (Vi i alliansen har lagt en lång rad förslag om detta, men blivit nedröstade).

Halvsanningar och förnekelse i politiken brukar inte vara någon framgångsfaktor. Det ser inte speciellt förtroendeingivande ut. Dock är jag ense med s, v och mp i landstinget om en sak och det är att ni fungerar mycket bra tillsammans när det gäller att presentera halvsanningar och förneka den verklighet som just nu råder i den jämtländska och härjedalska sjukvården.

Christer Siwertsson, m

Gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons