Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP kan vara lugnt

Annons

Vi kan stilla Hildebrands och Nordins (MP) (LT 4 maj) oro om att den förnyelsebara energin har en dyster framtid i Sverige. Utbyggnadstakten 2011 är den snabbaste hittills i Sverige enligt Energimyndigheten. På ett år har vindkraftsutbyggnaden passerat kapaciteten hos en Barsebäckreaktor, vilket är ett resultat av Alliansregeringens energiöverenskommelse där Sverige nu är på väg mot målet hälften förnyelsebart till 2020.

Samtidigt pågår ett intensivt arbete lett av Centerpartiet med en färdplan och ett batteri av konkreta åtgärder för att Sverige ska vara fritt från klimatutsläpp 2050.

Tvärt emot vad Hildebrand och Nordin påstår ger Sverige inga subventioner till kärnkraften. Den möjlighet som kraftbolag tidigare har haft att skjuta på skatteinbetalningar kommer inte längre ges. Därmed tydliggörs att den dörren är stängd för kraftverksbolagen. Regeringen har också fastställt att det ska finnas ett obegränsat skadeståndsansvar för kraftverksbolagen. Det tycker vi centerpartister i Jämtlands län är bra – förhoppningsvis tycker även våra lokala kollegor i Miljöpartiet det också.

Karin Stierna (C)
Thomas Andersson (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons