Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderata klappar kan bli hårda

Nu glittrar det i de moderata politikernas ögon som på barnen till jul.

Annons

Nu delas presenterna ut till det privata kapitalet. Nu säljer man ut gemensamma tillgångar många av dem som inbringat miljardbelopp till den gemensamma statskassan. Vin & Sprit, Svensk Bilprovning, Apoteket, skolor, hälsocentraler. Allt är till salu bara målet att privatisera den svenska välfärden nås så snabbt som möjligt och moderaten Pär Jönsson håller på att förverkliga sin dröm om detta. Vi kan få läkemedel via serviceinriktade Apotek och ombud i glesbygd. Pär vill se läkemedel i livsmedelsbutiker, men det är möjligt i nuvarande system.

Regeringen stoppade dock Apotekets planer på samarbete med Ica, eftersom det skulle verka menligt på utförsäljningen!

I Europa ses inga sänkta priser och i tex Norge har privatiseringen ökat priset rejält. I Islands fall handlar det om sänkta priser på all handel.

Pär försöker raljera över mig, när socialdemokraternas kongress beslutat i frågan:

Apoteksmonopolet är nu avskaffat. Det innebär att vinstintresset nu ska styra över läkemedelshanteringen och att det inte finns någon garanti för tillgång till apotek i hela landet. Skattebetalarnas kostnader för läkemedel kommer att öka samtidigt som säkerheten hotas. Vi Socialdemokrater är starka motståndare till denna utveckling.

Socialdemokratiska kongressen konstaterar oro över pris och tillgången på läkemedel i bla glesbygd:

En socialdemokratiskt ledd regering kommer att göra nödvändiga förändringar i apoteksreglerna för att säkerställa detta. För oss går inte vinsten före solidariteten och sjukvården.

Robert Uitto (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons