Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måttet rågat för akutens personal

/
  • Landstingsanställda demonsterade i början på februari mot de stundande nedskärningarna.

Vi är 100 anställda som i många år själva lagt våra scheman. Vi har ett bemanningsmål som ska uppnås och 6-7 olika arbetsturer per dygn.

Annons

Det har hittills funnits möjlighet att lägga ett schema där bland annat sociala aspekter kunnat tillgodoses och därmed bidragit till att skapa trivsel för alla. Mot vår vilja har landstingets ledning krossat denna möjlighet

Från den 10 maj kommer vi att återgå till traditionellt fast schema. Det innebär att vi själva inte har någon möjlighet att påverka. Kontentan blir en försämrad arbetsmiljö och högre sjukskrivningstal. För flera arbetstagare, där båda föräldrarna jobbar inom vården eller är ensamstående blir fasta turer en katastrof.

Alla kommer att jobba varannan helg där fredag kväll inte kommer att räknas som helgpass.

Vi har redan i dag förlorat ersättning, då vissa turer tidigare har varit mer värda.

Vi har också förlorat 200 kronor på helger och nätter. I dag jobbar vi övervägande kväll- och helgpass, cirka 60–70 procent av arbetstiden är obekväm arbetstid.

Visst ska vi spara pengar, men till vilket pris?

Vi har ett omvårdnadsperspektiv och krav från Socialstyrelsen där patienten ska finnas i centrum och snabbt bli omhändertagen av sjuksköterska och undersköterska.

Det traditionella fasta schemat innebär en tillbakagång i utvecklingen, och vi vet att denna tillbakagång leder till sämre vårdkvalitet, ökade sjuktal, svårighet med rekrytering osv.

Det traditionella fasta schemat är en kortsiktig lösning och kommer i förlängningen istället leda till ökade kostnader.

Vi vill absolut inte ändra på det omvårdnadsperspektiv som finns i dag, men det, tillsammans med patientsäkerheten, kommer att naggas i kanterna.

Det har även diskuterats att vi ska gå ner i tid, vilket innebär lägre lön och som i sin tur medför att många får det svårt ekonomiskt då vi redan i dag har nedpressade löner.

Tre semesterperioder där det inte ges något utrymme för personalen att välja själv är inte heller önskvärt.

Visst ser vi fram emot semester efter denna kalla vinter och kanske, med lite tur, får vi en (!!!), vecka tillsammans med våra familjer med de nya semesterperiodsbestämmelserna.

PS. Tänk vad skönt att ha en ledig helg med familjen och kunna åka till en stuga i fjällen och bara njuta av lugn och ro som personalchef Ahlnäs tycks kunna göra varje helg, eller? DS.

Personalen på akutmottagningen

Östersunds sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons