Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt om kärnkraft

Svar till herr Jönsson i Moan. Att jag engagerat mig i vindkraftsfrågan beror bland annat på att i hela Åre vidsträckta kommun har planförfattaren märkligt nog utpekat en enda plats som lämplig för kommersiell vindkraft.

Annons

Det område i hela kommunen som objektivt sett borde lämpa sig bäst för en vindkraftspark är trakterna väster om Skalstugevägen. Av någon anledning har dock turistnäringens talesman inlagt sitt veto mot detta område.

Anläggandet av en större vindkraftspark på Middagsfjället skulle inte strida mot kommunens gällande översiktsplan i något som helst avseende. Området är inte av Riksintresse för friluftsliv, naturvård och kulturmiljö, inte heller för obrutna fjäll och turism och friluftsliv. Det ingår ej heller i Natura 2000 och Skyddade naturområden. (Däremot finns Skyddade naturområden och Natura 2000 inom Moskogen.)

Exploatering vid Middagsfjället skulle tillföra länet minst 12 miljoner kronor per år. Någon uppgift om vad en exploatering vid Moskogen skulle tillföra bygden har jag ej sett något besked om.

Då planförfattaren tagit större hänsyn till vissa personers viljeyttringar än till ostridiga rena fakta så vidhåller jag att planförslaget har karaktär av partsinlaga.

Mats Tysk

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons