Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det viktiga är att agera

Annons

Svar på Stefan Wikéns debattinlägg i LT 17 juni. Politiskt arbete kan bedrivas på olika sätt. Vissa saker kan med fördel ske internt inom partiorganisationerna. Andra frågor ska hanteras bredare mellan partierna.

Som företrädare för Jämtlands län är jag mån om att nå resultat och jag tar de steg som krävs även om de är okonventionella.

Den nya energipolitiken har fokus på uthållig och klimatsmart utveckling. Det skapar nya möjligheter för Jämtlands län som producent av förnybara energikällor. Företag i länet kan utvecklas till leverantörer av allt från biogas till vindkraft. I förlängningen kan det även bli nya och växande företag och därmed fler arbetstillfällen.

Centerpartiet har under mycket lång tid drivit på för satsningar på miljöriktiga energikällor. Nu har vi äntligen ett genombrott. Borrning efter uran i Jämtlands län är en kontraproduktiv verksamhet som skapar stor oro. Tack vare det kommunala vetot kan uranbrytning inte bli aktuellt, där råder politisk enighet i berörda kommuner.

Kommunerna borde ha samma beslutsmakt när det gäller provborrning efter uran. Därför är det angeläget att lagstiftningen förändras.

Mot bakgrund av den breda politiska enigheten i berörda kommuner har Centerpartiet i Jämtlands län tagit initiativ till en diskussion om ett gemensamt agerande mot provborrning efter uran. Det vore sympatiskt om partiföreträdare kan fokusera på sakfrågan och agera enligt länsinvånarnas vilja. Formaliteter reder vi ut längs vägen; det viktiga är att sätta igång.

Per Åsling (C)

Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons