Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byskolan – ett kännetecken för Berg

Bergspartiet vill se livskraftiga byskolor, inte nerrivna. Nu får det vara nog med den här karusellen. Skolpolitiken i Berg har under snart två år varit en resa utan känsla eller respekt för de som faktiskt sitter i karusellen.

Annons

Stopp och belägg. Det var med livskraftiga byskolor vi i Bergspartiet gick till val och det vallöftet tänker vi hålla.

Vi vill INTE ha någon nedläggning av våra så väl fungerande byskolor, ja, våra skolor är faktiskt så pass bra att vi var nionde bästa av alla kommuner i Sverige under 2008!

Vi i Bergspartiet är väl medvetna om den ekonomiska kris vår miljövänliga, fräscha 125-byarskommun nu verkar vara på väg in i. Tumskruvarna dras åt mer och mer. Många, många, många börjar undra: finns det ett liv efter detta för andra än utförsåkare i Storhogna och Klövsjö?

Ett är säkert: Många smärtsamma beslut väntar innan vi varaktigt kan räta på ryggen. Därför: dåliga beslut har vi verkligen inte råd med!

Några riktigt dåliga beslut har tyvärr redan tagits! Dessutom, under mycket märkliga, nästan kuppartade former.

Ett dåligt beslut är att flytta sjätteklasserna från byskolorna från och med hösten 2009. Som grund för detta har använts en utredning, som flertalet av både partier och medborgare förkastat som otillräcklig och partisk. Att sätta sjätteklassare på bussen i stället för i skolbänken ger bara längre och dyrare skoldagar.

Alla kan vi fela, men när fel upptäcks så får man sudda ut och göra om, det anser vi.

Låt oss i Berg få förbli föredömen för allt det goda som byskolorna kan ge. Livskraftiga byskolor med hög undervisningskvalitet bidrar starkt till en levande landsbygd i Berg.

Moa Andersson och

Dan Östberg

Skolpolitiska talespersoner

för Bergspartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons