Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildt kan göra skillnad

Annons

Öppet brev till utrikesminister Carl Bildt:

1. Fördöm Israels utdragna massaker på civilbefolkningen i Gaza.

2. Lägg ner de dubbla måttstockarna. Internationella lagar och konventioner måste även gälla ockupationsmakten Israel. Utsätt Israel för påtryckningar, tillämpa samma principer som Sverige gör mot andra stater – använd sanktioner.

3. Bryt blockaden av Gaza. Mänskliga rättigheter omfattar även palestinierna hävda dessa inte bara i ord utan också i handling.

Israels och USA:s budskap till Gaza är: Uppför ni er inte och låter er ockuperas, så belägrar vi er och bygger murar. Och om ni gör det minsta av motstånd så svälter vi ut er. Och om ni fortfarande inte går ned på knä kommer vi ta ifrån er all säkerhet, all frihet och all trygghet.

Vi kommer att börja med att beröva er vatten och el. Vi kommer att hålla er i ett strupgrepp och släppa in endast den mat och de mediciner som bara precis håller er vid liv. Därefter utsätter vi er för ett urskillningslöst våld med världens femte största vapenmakt.

Carl Bildt, sluta upp med att frånsäga dig ditt ansvar genom att vänta på USA. Du kan som Sveriges utrikesminister välja att ge palestinierna ett annat budskap.

Ockupationen kommer att hävas en vacker dag. Murarna kommer att rivas. Det rasistiska systemet kommer att raseras.

Det är inte på känslomässiga grunder vi hävdar detta utan av övertygelse och tillförsikt. Varken ockupationsmaktens våld, hycklande makthavare eller palestiniernas tillfälligt usla ledarskap kommer att kunna hejda Palestinas befrielse. Du kan göra en skillnad för att vägen dit ska bli så konstruktiv som möjlig. För att konflikten inte ska sprida sig och för att minska lidandet. Det enda vi begär är att du konsekvent hävdar internationella lagar och mänskliga rättigheter. I praktiken skulle det till exempel innebära att du omedelbart häver Sveriges skamliga vapensamarbete med Israel.

Salam Abuiseifan,

styrelseledamot

Palestinska föreningen i Stockholm

Sami Makboul, vice ordförande   

Palestinska föreningen i Stockholm

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons