Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är invånarna otrygga i Vellinge?

/

I Vellinge visar man ingen solidaritet och medkänsla utanför det egna samhället.

Annons

 Kan det vara så att kommunledning och invånare i Vellinge är otrygga i sin egen identitet eftersom de inte ser det positiva med flyktingbarn i kommunen?

Var har kommunledningen i Vellinge kommun varit de senaste decennierna?

Har de levt i en egen liten bubbla utan kontakt med världen utanför?

Nej, det är inte troligt, särskilt med tanke på att de flesta som bor i Vellinge pendlar till grannkommunerna för att jobba.

Vellinge kan leva gott på arbetsmarknaden i till exempel Malmö men verkar inte kunna dra slutsatsen att allt hänger ihop och att vi alla är beroende av varandra. På annat sätt kan jag inte tolka agerandet att Vellinge kommun vägrar låta Malmö kommun hyra ett vandrarhem för ensamma flyktingbarn. Förutom att de inte är beredda att visa medkänsla och solidaritet finns det några saker i deras handlande som jag särskilt undrar över.

Varför är de rädda för barn och ungdomar?

Vi som är vuxna har ett ansvar för att ta hand om barn, oavsett om det är egna barn eller andras barn som behöver vuxnas stöd och hjälp för att själva bli vuxna, bidra till samhället och ta hand om nästa generation barn. Det är det naturliga. Om vi slutar ta detta självklara ansvar kommer vårt samhälle snart att gå under.

Att känna rädsla för barn är djupt onaturligt och jag undrar om det kommer sig av att man själv är otrygg?

Hur kan föräldrar uppfostra sina barn utan att förbereda dem för den värld de ska leva nästan 100 år i?

Kloka föräldrar låter barnen möta det som är främmande och inte finns i vardagen medans de ännu är barn, och kan få trygghet, stöd och vägledning av sina föräldrar. Att flyktingbarn kommer och bor i grannskapet ger ett bra tillfälle att prata om vad som händer i världen, få förståelse för att människor är olika och lever under olika förutsättningar; en hjälp för barnen att utveckla empati och förståelse. 

Att föräldrar inte inser att flyktingbarnen kan vara något positivt tycker jag är synd, åter igen undrar jag om man är otrygg i sin egen identitet?

Vilken uppfattning har man av vad som utvecklar ett samhälle?

Inte kan det väl vara så att kommunledningen i Vellinge inte vill ha någon utveckling i den egna kommunen? Eller tror man att man ”kan själv” utan influenser, kompetens, kunskap och nya idéer utifrån? För mig är det självklart att när kontakter knyts, olika synsätt och kulturer möts och börjar samarbeta, det är då utveckling sker.

Om vi tar väl hand om flyktigbarnen och hjälper dem att bli trygga vuxna, kommer de att bidra till att vårt samhälle utvecklas.  Att inte inse detta, eller ännu värre tycka att någon annan ska ta hand om barnen, men att sedan Vellinge kan ta del av den positiva samhällsutvecklingen är skrämmande.  

Jag vill inte tro att man kan vara så cynisk och då hittar jag ingen annan förklaring än att kommunledningen och kanske även många av de som bor i Vellinge är djupt otrygga, trots låga skatter och god ekonomi.

(S) Konäs

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons