Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansens skeva bild av Ragunda

Vi närmar oss med stormsteg ett Ragunda där minoriteterna bestämmer våra villkor och konsekvensen blir att högerpolitiken får utrymme att bestämma vår vardag.

Annons

Ragundaalliansen och vänsterpartiets konservativa politik att bara hitta fel, inkompetensförklara alla och skylla allt på socialdemokrater och centerpartister fortsätter att accelerera med förödande effekt.

Denna negativa bild som framställs i debatter och media gör ju inte kommunen mer intressant för omgivningen eller för nyföretagande. När man tar del av debattinslag och insändare från etablerade politiker från Ragunda alliansen och vänsterpartiet så får man en bild av Ragunda kommun som den mest fasansfulla kommun att bo och vistas i.

Det är den bilden vi andra vill ändra på för att företagandet ska spira, inflyttningen blomstra och att vi alla ska hjälpas åt att bli ännu attraktivare.

Att man kritisera mig personligen tycker jag är helt i sin ordning men att de sedan ger en så snedvriden bild av vår kommun måste jag bemöta. Jag får dagligen bevis för att invånarna och inflyttade tycker att vi bor i en av Sveriges bästa kommuner.

Här finns livskvalitet med otroligt engagerande föreningsverksamhet, positiva företagare, ett bra och billigt boende med utomordentlig social gemenskap.

Näringslivet har ett av landets bästa soliditet och vi från kommunen vill verkligen vara dörröppnare och underlätta för både befintliga och nya entreprenörer.

Den offentliga servicen är synnerligen god enligt våra utvärderingar.

Alla vet att vi blivit färre och att det innebär att vi måste anpassa servicen efter behovet inom alla verksamheter.

Scenarierna som alliansen och vänstern tror sig kunna följa att amortera bort mera pengar och sänka skatten skulle bli förödande för det skulle innebära ännu mindre resurser till verksamheterna.

Vi hoppas innerligt att vi får en mer rakryggad och saklig debatt, baserad på fakta och inte en massa ogrundade antaganden i fortsättningen, så att innevånarna inte tror att om vi tar bort alla politiker, halverar administrationen, amorterar bort lån och sänker skatten så blir allt bra för Ragunda

Tillsammans med våra innevånare och företagare skulle vi kunna göra ännu bättre och större satsningar för att få mer inflyttning, företagande och framtidstro.

Elisabet Yngström (S)

Kommunalråd, Ragunda kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons