Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Viktigt att satsa på militär etablering i Östersund

Militär återetablering är viktigt för Sverige och bra för Östersund då det skapar såväl jobb som många viktiga spinoff-effekter.

Våra tre partier har under en längre tid aktivt drivit på för att försvaret ska stärkas. Även om tiderna förändrats och hoten har annan karaktär behövs ett starkt försvar för att försvara friheten!

På lokal nivå har vi tagit emot våra partiers ledande försvarspolitiker, Alexandra Anstrell (M), Allan Widman (L) och Mikael Oskarsson (KD). Alla tre var efter besöken mycket imponerade av Östersunds förutsättningar, med både kompetens på plats samt goda möjligheter för logi och unika övningsområden.

Sedermera var det av betydande vikt att kommunen köpte in före detta Grytans läger för att säkerställa förläggning i anslutning till övningsområdet. Vi vet även att våra partier sätter militärstrategiska argument före regionalpolitiska när det kommer till återetableringen.

Vi hoppas att även de övriga riksdagspartierna klarar att hålla fast vid den ståndpunkten även om flera partier har centralt placerade politiker med regionalpolitiska intressen snarare än militärstrategiska. Sverige behöver en robust försvarsmakt. Dessutom blir etableringen av ett regemente, en del i samhällets krisberedskap.

I vår glesbygd med geografiska avstånd och årstidsutmaningar med stormar, höga flöden, snöoväder och skogsbränder, så är Försvarsmakten en stark kompetent samverkansaktör i krishantering.

Pär Jönsson (M)

Kommunalråd Östersunds kommun

Pär Löfstrand (L)

Kommunalråd Östersunds kommun

Stephen Jerand (KD)

Kommunalråd Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel