Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi kan berätta vad som gått fel i vården - lägg konsultpengarna på annat

Sommaren kommer som vanligt varje år, visst är det härligt! På region JH är det ungefär som det brukar, eller? Jag har jobbat 17 år åt regionen och kan inställa mig i skaran som sett vården sakta brytas ner, år för år.

Personligen brukar jag tänka att det löser sig, vi fixar denna sommar också, för det brukar vi göra. Vi är anpassningsbara och tyvärr också utbytbara enligt Regionen. Det är inte ovanligt att personal slutar på grund av dåliga arbetsvillkor, men vi är ju utbytbara.

Slutar några så kommer det alltid nya, eller kommer det nya nu? Har gått av mitt första helgpass denna sommar och jag kan säga att jag är orolig, riktigt orolig. Hur kunde ledningen i Regionen svika de som är närmast patienterna på detta sätt? Hur kan de valda politikerna bara se på? Jag har förlorat flertal duktiga kollegor inför sommaren och kommer förlora ännu fler efter sommaren. Och som andra skrivit, det är inte på grund av covid-19! Det är på grund av det fruktansvärt dåliga sättet ledningen behandlar sina anställda.

Ledningen har lyckats med bedriften att få runt 14 stycken personal att säga upp sig från akuten. En del inför sommaren och andra lämnar efter sommaren. Antalet sjuksköterskor och undersköterskor som sagt upp sig på hela regionen är siffror som är vansinniga! Hur kan ni?

Att jobba i skyddsutrustning är jobbigt, men det är inget vi säger upp oss för. En arbetsmiljöenkät gjordes under våren, resultatet var mycket dåligt. Varför blev det så HS-direktör Maria Söderkvist och Regiondirektör Hans Svensson? Varför fick vi så dåligt resultat? Ni behöver inte ta hit utomstående konsulter för att vägleda oss så vi ska trivas bättre på arbetsplatsen och kartlägga varför resultatet blev så dåligt. Lägg de pengarna på något annat. Vi kan berätta för er vad som gått fel.

Det är skrattretande att ledningen ens tänker tanken på att ta hit en grupp för detta, pinsamt! Har ni ingen självinsikt? Och hur kan ni ens tänka tanken att införa ett till chefsled! Ja ni hörde rätt, ett till chefsled! Det är ytterligare ett slag under bältet för alla oss som sliter alla dagar i veckan 365 dagar om året, dag som natt. Men visst, inför tre divisionschefer. Det blir nog jättebra, framförallt för ekonomin. Och inte minst känns det jättebra för oss som får jobba mer med mindre återhämtning efter vi bytt schemamodell på grund av besparingar. Men jag vägrar säga upp mig, NI ska inte få förstöra för mig, jag ska kämpa. Men troligtvis kommer ni få bort mig också inom sin tid men just nu vägrar jag sluta! Det är inte vi som ska tvingas lämna!

Känner ledningen inom Region JH att ni har personalens förtroende? I så fall så ska ni fortsätta. Men om inte, då borde ni vara så pass intelligenta att ni lämnar över stafettpinnen omgående!

Den lurade ledningssjuksköterskan på akuten

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel